Divina na červenom víne

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Divina na červenom víne

Dnes si pre Vás šéfkuchár Rasťo Beňo pripravil fantastickú špecialitku – Stehno z diviaka na koreňovej zelenine podliate červeným vínom. Podávať ho môžete s domácimi šúľancami či marhuľovou omáčkou. Podľa Rasťa Beňa je divina veľmi zdravé mäso, čoraz populárnejšie aj u nás na Slovensku. Tak ak ste ešte nestihli okúsiť jeho skvelú chuť, nech sa páči. Pustite sa do toho!

TIP: Mäso z diviny sa pri dlhšej príprave zvykne rozpadať. Odporúčame Vám ho pred tepelnou úpravou previazať.

Počet porcií: 4            Čas prípravy: 2,5 hod                 Náročnosť: 3

SUROVINY
0,5kg stehno z diviaka
1ks mrkva
1ks zeler
0,5l červené víno
med
čierne korenie
soľ
0,2 dcl šípkový džem
vývar
šalotka
olej
tymián
POSTUP
1. Na rozpálenom oleji orestujeme šalotku, pridáme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu
2. Stehno z diviaka osolíme, okoreníme, pridáme tymián alebo inú koreninu a previažeme
3. Keď zelenina trochu zmäkne pridáme mäso, ktoré z každej strany poriadne orestujeme
4. Podlejeme ho červeným vínom, vývarom, pridáme šípkový džem a dusíme cca 2 hodiny
5. Podávame.
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia