Kuracia paštéta s ríbezľami

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Kuracia paštéta s ríbezľami

 Ak ste milovníkmi paštét ukážeme Vám, spolu so šéfkuchárom Rastislavom Beňom, ako si ju jednoducho pripravíte aj doma. Nie je to nič zložité a výsledok bude určite stáť za to. Úplne dokonalú chuť tejto paštéty dopĺňa ríbezľová omáčka a podávať ju môžete aj s domácim zemiakovým chlebom. Dobrú chuť.


Počet porcií: 10 - 15   Čas prípravy: 30 min príprava, 6 – 8 hodí tuhnutie    Náročnosť:2

SUROVINY
KURACIA PAŠTÉTA
500g kuracia pečeň
2 jablká
2 cibule
500g masla
Soľ
Čierne korenie
Olej
Voda

RÍBEZLOVÁ OMÁČKA
Ríbezle
Med
Červené víno

POSTUP KURACIA PAŠTÉTA
1. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu
2. Nakrájame si jablká alebo hrušky, ktoré pridáme k opraženej cibuľke
3. Po zmäknutí pridáme kuraciu pečienku, dôkladne orestujeme, pridáme soľ a korenie.
4. Podlejeme vodou a dusíme cca 15 min
5. Zmes rozmixujeme a prelejeme do pripravenej formy
6. Zabalíme do fólie a necháme odstáť na 6 – 8 hodín

POSTUP RIBEZĽOVÁ OMÁČKA
1. Ríbezle jemne zmiešame s medom a podlejme červeným vínom
2. Necháme prevrieť a podávame.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia