Marhuľová omáčka k mäsu

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Marhuľová omáčka k mäsu

 Marhuľová sezóna je v plnom prúde a vy nestíhate vypekať koláče, od zavárania Vás už bolia ruky? Nezúfajte. Máme pre Vás tip na fantastickú marhuľovú omáčku v podaní šéfkuchára Rasťa Beňa. Je vhodná k mäsku no použiť ju môžete alebo k šúlancom na slano. Jej príprava Vám zaberie maximálne pól hodinku a určite si na nej pochutíte.
Počet porcií: 3 - 4    Čas prípravy: 25 min    Náročnosť: 1

SUROVINY
2 väčšie šalotky
0,5 kg vykôstkovaných marhúľ
100g medu
1 dcl vody
1 strúčik cesnaku
Olej

POSTUP
1. Orestujeme šalotku s cesnakom, pridáme nadrobno nasekané vykôstkované marhule a povaríme
2. Pridáme med, vodu, povaríme
3. Omáčku na záver rozmixujeme

TIP: Namiesto klasickej cibuľky odporúčame používať pri príprave omáčok šalotku. Získate tým jemnejšiu a zároveň sladšiu chuť.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia