Kačka na víne

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Kačka na víne

Šéfkuchár Rastislav Beňo si pre Vás pripravil tip na slávnostný obed. „Celkom iná kačka“ alias „Kačka na víne“ predstavuje spojenie červeného vína, kvalitného chutného kačacieho mäsa a zmesi korenín. Na dosiahnutie tej správnej kombinácie chutí odporúčame postupovať podľa receptu a teda nechať mäsko odstáť v marináde 24 hodín. Kačku na víne môžeme podávať so slanými šúľancami, lokšou či zeleninovou prílohou. Výsledok bude jednoznačne stáť za to.


Počet porcií: 4    Čas prípravy: 30 min príprava, 24 hod odstátie       Náročnosť:3

SUROVINY
4ks kačacie prsia
300 ml červené víno
2 – 3ks celá škorica
2 strúčiky cesnaku
1 menšia chilli paprička
štipku nového a celého korenia
1 PL cukru
3 PL sójovej omáčky
olivový olej

POSTUP:
1. Do hrnca nalejeme červené víno, pridáme škoricu, cesnak, bobkový list, chilli, nové korenie, celé korenie, cukor a sójovú omáčku. Takto pripravenú zmes privedieme k varu.
2. Očistené kačacie prsia si zvrchu narežeme na štvorcový vzor.
3. Po zovretí nalejeme vínovú marinádu na pripravené kačacie prsia a necháme odstáť v chladničke po dobu 24 hod.
4. Po 24 hodinách vyberieme mäso z marinády, osušíme a na olivovom oleji orestujeme dozlatista.
5. Podávame so slanými šúľancami, lokšou či zeleninovou prílohou.
 TIP: Kačacie prsia odporúčame zvrchu narezať na lepšie nasiaknutie marinády.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia