Domáci zemiakový chlieb

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Domáci zemiakový chlieb

Pamätáte si ešte na chuť domáceho, takého babičkinho chlebíku? My Vám ju spolu so šéfkuchárom Rastislavom Beňom radi pripomenieme. Pozrite si ako si jednoducho  upečiete domáci zemiakový chlieb, krásne nadýchaný, ktorý si určite zamilujete.

TIP: Aby sme získali krásne nadýchané cesto odporúčame doňho pri miesení zapracovať čo najviac vzduchu.


Počet porcií: 10            Čas prípravy: 60 min            Náročnosť:2

SUROVINY
½ kg hladká múka
50g polohrubá múka
2ks uvarené mleté zemiaky
½ KL sóda bikarbóna
1KL kmín
1PL cukor
1KL soľ
75g kvasnice
1KL octu
2,5 dcl vody

POSTUP:
1. Zmiešame hladkú a polohrubú múku, vmiešame do nej povarené a nastrúhané zemiaky. Pridáme sódu bikarbónu, kmín a opäť premiešame
2. V strede zmesi si vytvoríme jamku, do ktorej nasypeme 1PL cukru. Po obvode zmesi nasypeme 1 KL soli. Do stredu zmesi pridáme 75g kvasníc a po obvode 1 KL octu. Pridáme pol deci vody a jemne zamiešame. Zmes necháme kvasiť
3. Prilejeme zvyšok vody a vypracujeme cesto
4. Cesto si vytvarujeme do požadovaného tvaru a necháme 30 min kysnúť
5. Po 30 min cesto druhý krát zamiesime, premiešame, vytvarujeme do požadovaného tvaru a preložíme na plech
6. Po 30 min dáme piecť pri 200°15 min a dopečieme pri 160°cca 30 min
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia