Poľský rezeň so zapečenou zemiakovou kašou s parmezánom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Poľský rezeň so zapečenou zemiakovou kašou s parmezánom

 Šéfkuchár Otto Hrdlík v kuchyni varenýpečený pripravil netradičný recept na bravčové rezne. Postup je tak trochu naopak ako väčšina z nás pozná. Jeho tajomstvo spočíva v tom, že mäso najprv obalíme v strúhanke a až potom vo vajíčku. Mäso zostane mäkšie a vláčnejšie. Odporúčame vyskúšať. Skvelou prílohou sú zapečená zemiaková kaša s parmezánom a šalát z čerstvej zeleniny. Jednoduchý návod nájdete vo videorecepte.

Počet porcií: 4    Čas prípravy: 40 minút   Náročnosť: 2

Suroviny
200 g bravčového karé
200 g zemiakovej kaše
3 vajíčka
strúhanka
strúhaný parmezán
soľ
čierne mleté korenie
olej

Postup:

  1. Na vymastený plech si rozotrieme zemiakovú kašu, ktorú posypeme strúhaným parmezánom.
  2. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220⁰ 15 – 20 minút.
  3. Bravčové karé osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  4. Rezne obalíme v strúhanke, ktorú do mäska poriadne vklepeme.
  5. Namočíme ich do vajíčka a vyprážame po 5 minút z každej strany.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia