Plnená paprika v lahodnej paradajkovej omáčke

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Plnená paprika v lahodnej paradajkovej omáčke

Plnená paprika patrí k tradičným jedlám našich domácností. Jej pôvod je spojený s maďarskou kuchyňou, ku ktorej patrí paprika a bravčové mäso. Servíruje sa s knedľou alebo chlebom. Šéfkuchár Otto pripravil jednu z variant tohto klasického a sýteho jedla. Nechajte sa inšpirovať našim videom.


Počet porcií: 4    Čas prípravy: 50 minút    Náročnosť: 2

Suroviny
200 g bravčového mletého mäsa
200 g uvarenej ryže
4 papriky
200 g paradajkového pretlaku
Bobkový list
Cukor
Soľ
Čierne mleté korenie
2 strúčiky cesnaku
Olej
Voda cca 0,5 l

Postup:

  1. Na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme 1 strúčik nakrájaného cesnaku, jeden, dva bobkové listy, čierne mleté korenie, soľ a trocha cukru.
  2. Pridáme paradajkový pretlak a necháme variť.
  3. Podlejeme vodou, aby nám vzniklo dostatočné množstvo omáčky, v ktorej sa budú naplnené papriky variť a prevaríme.
  4. Zatiaľ si pripravíme zmes na plnenie paprík. Zmiešame uvarenú ryžu s mletým mäsom, osolíme a okoreníme.
  5. Zmesou naplníme vyčistené papriky a zo zostávajúcej zmesi vytvarujeme guličky.
  6. Do paradajkovej omáčky vložíme naplnené papriky a mäsové guľky a varíme pod pokrievkou 15 – 20 minút.
  7. Keď sú papriky hotové, do omáčky pretlačíme lisom 1 strúčik cesnaku pre chuť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť vám prajeme!
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia