Ricottové guľky s paradajkovo – bazalkovou omáčkou

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Ricottové guľky s paradajkovo – bazalkovou omáčkou

Šéfkuchár samoobslužnej reštaurácie Vareška, Otto Hrdlík pripravil pre vás tip na ľahký obed alebo večeru s príchuťou Talianska. Ricotta, paradajka a bazalka to sú tri základné ingrediencie potrebné k príprave tohto chutného jedla. Nechajte sa inšpirovať a určite si toto jedlo zamilujete.

Počet porcií: 4 Čas prípravy: 50 minút Náročnosť: 2

Suroviny                                                                                          

Ricottové guľky

75 g krupice
75 g polohrubej múky
250 g ricotty

Paradajkovo-bazalková omáčka

500 g lúpaných paradajok vo vlastnej šťave
1 žĺtok
Soľ
Čierne mleté korenie
Cesnak
Bazalka
Muškátový orech
olej

Postup:

Ricottové guľky

  1. V hrnci uvaríme vodu, v ktorej sa budú variť ricottové guľky.
  2. Zmiešame ricottu, žĺtok, štipku muškátového oriešku, bazalku, čierne mleté korenie a soľ.
  3. Krupicu a polohrubú múku pridávame postupne, aby nám vzniklo tuhšie cesto.
  4. Na pracovnej doske a ručne dorobíme cesto.
  5. Cesto nesmie byť ani veľmi tuhé, aby nám pri varení nestvrdlo.
  6. Vypracované cesto rozdelíme na štyri časti.
  7. Z každej si vytvarujeme šúlec, ktorý následne nakrájame na guličky.
  8. Varíme vo vriacej osolenej vode asi 6 – 7 minút.

Paradajkovo - bazalková omáčka

  1. Na rozpálený olej v panvici dáme polovičku na plátky nakrájaného cesnaku, jemne osmahneme.
  2. Pridáme čierne mleté korenie, trocha cukru, ktorý necháme jemne skaramelizovať.
  3. Pridáme rozmačkané lúpané paradajky a druhú polovičku cesnaku, bazalku a trocha soli.
  4. Omáčku necháme prevariť cca 10 – 12 minút.
  5. Do hotovej omáčky vložíme uvarené a scedené ricottové guličky a necháme ešte minútku, dve spolu variť, aby sa všetky chute spolu krásne spojili.

 Dobrú chuť vám želáme!
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia