Letný paprikáš

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Letný paprikáš

Ak potrebujete pripraviť rýchlo chutné jedlo pre celú rodinu, máme výborný tip od šéfkuchára Otta Hrdlíka na minútku z bravčovej panenky prevoňanu čerstvou zeleninou a paprikou. Toto mäsko je veľmi jemné, rýchlo sa uvarí a naozaj si pochutíte. Odporúčame vyskúšať!

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 40 minút
Náročnosť: 2

Suroviny
200 g bravčovej panenky
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 paradajka
250 ml šľahačkovej smotany
205 ml kyslej smotany
soľ
čierne mleté korenie
červená mletá paprika
bobkový list
olej

Postup:

1. Nákrájame si všetky suroviny, bravčovú panenku a farebnú papriku na kocky a jednu polovičku paradajky na kocky a druhú na pásiky.
2. Rozohrejeme si olej na panvici, pridáme nakrájanú papriku. Trocha osolíme, aby nám paprika zmäkla, pridáme čierne mleté korenie a bobkový list, ktorý patrí do každého paprikáša. Následne pridáme prvú polovičku paradajky nakrájanej na kocky a chvíľu podusíme.
3. Pridáme nakrájanú bravčovú panenku, opäť jemne osolíme a okoreníme a opekáme na panvici asi 7 – 8 minút, kým nebude mäsko opečené do zlatista z každej strany. Mäso nepodlievame, necháme ho, nech si pustí vlastnú šťavu, o to chutnejšie bude aj omáčka.
4. Po opečení pridáme červenú mletú paprika a poriadne zarestujeme, nech nám celé jedlo pekne prevonia. Pridáme druhú časť paradajky nakrájanú na pásiky.
5. Prilejeme šľahačku na varenie a necháme prevariť ešte 6 – 7 minútiek.
6. Hotové jedlo môžeme servírovať s bavorskými knedlíkmi, na ktoré recept nájdete na stránke varenypeceny.sk. Dozdobíme kyslou smotanou a môžeme podávať.  

 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia