Bavorské knedlíky

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Bavorské knedlíky

Ak chcete vyskúšať netradičnú prílohu k jedlu, určite sú bavorské knedlíky tým pravým. Pripravil ich Otto Hrdlík, šéfkuchár samoobslužnej reštaurácie Vareška. Tieto knedlíky sú zaujímavé aj ako samostatné jedlo, prípadne si ich môžete nakrájať na pásiky, posypať syrom a dať zapiecť do rúry. Získate tak výborný snack na večer pre priateľou alebo len tak k telke. 

Počet porcií: 4     Čas prípravy: 30 minút       Náročnosť: 2

Suroviny
4 rohlíky
4 vajcia
100 g anglickej slaniny
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 cibuľa
soľ
korenie
olej

Postup:

1. Nakrájame si rohlíky, cibuľu, slaninu a farebnú papriku na kocky.
2. Dáme si variť vodu do hrnca a na panvici si rozpálime olej.
3. Keď je olej rozpálený pridáme cibuľu, farebnú papriku a jemne osolíme a okoreníme.
4. Následne pridáme slaninu a necháme restovať.
5. Zatiaľ si do pečiva, ktoré máme nakrájané, pridáme vajíčka, na jedno pečivo jedno vajíčko.
Jemne premiešame, tak aby sa pečivo celé obalilo vajíčkom, ale aby sme zachovali štruktúru pečiva.
6. Keď máme zmes orestovanú, necháme ju asi 10 minút chladnúť, aby bola vlažná.
7. Po vychladnutí pridáme zmes do misy s pečivom obaleným vajíčkami, môžeme pridať nakrájanú pažítku a poriadne premiešame.
8. Pripravíme si potravinársku fóliu, na ktorú budeme rukami tvarovať knedlíky a následne ich zabalíme do fólie ako cukrík. Každý knedlík balíme do fólie dvakrát, prvý krát kvôli pevnosti a druhý krát pre istotu, ak by nám prvá vrstva praskla.
9. Zabalené knedlíky vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme asi za 20 minút máme knedlíčky hotové.
10. Po uvarení vyberieme z vriacej vody, necháme vychladnúť. Po vychladnutí môžeme rozbaliť, nakrájame a môžeme servírovať napríklad aj k letnému paprikášu.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia