Paradajková salsa na cestoviny, mäso alebo ako základ na pizzu

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Paradajková salsa na cestoviny, mäso alebo ako základ na pizzu

 O tom, že príprava domácej paradajkovej salsy nie je nič náročné Vás presvedčí foodbloger Pepe. Jej príprava Vám nezaberie viac ako 30 min a s výsledkom budete určite spokojní. Paradajková salsa má rôznorodé využitie. Môžete ju použiť ako paradajkový základ na pizzu, ako omáčku do cestovín, či na špagety.


Čas prípravy: 30 min    Náročnosť: 1

SUROVINY
250g lúpané paradajky
1 – 2 strúčiky cesnaku
Olivový olej
Soľ
Čierne korenie
Čerstvá bazalka

POSTUP:
1. Rozmixujeme si lúpane paradajky
2. Do nahriatej panvice pridáme pretlačený cesnak, opečieme a pridáme rozmixované paradajky. Paradajkovú zmes povaríme a necháme odpariť prebytočnú vodu. Osolíme a okoreníme
3. Na záver pridáme na jemno nakrájanú bazalku, premiešame
4. Takto pripravenú salsu necháme vychladnúť a môžeme podávať.

TIP: Ak chcete z pretlačeného cesnaku získať jemnejšiu štruktúru odporúčame ho najprv nakrájať na kolieska a pretlačiť nožom.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia