Malé tekvičkové hrudky poliate horkou čokoládou

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Malé tekvičkové hrudky poliate horkou čokoládou

Foodblogerka a gurmánka Evelyn.f si pre Vás pripravila tekvicové perníčky poliate horkou čokoládou. Ich príprava je rýchla a výsledok naozaj veľmi vďačný. Perníčky majú vďaka tekvici nádhernú oranžovú farbu a v kombinácii s čokoládou vyzerajú neodolateľne. Ak si ich chcete ešte viac osladiť pokojne môžete použiť namiesto horkej čokolády mliečnu či dokonca i bielu. Sú vynikajúcou maškrtou pre návštevu a neodolajú im ani deti, keď si ich nájdu v desiatovom balíčku.

TIP: Ak by tekvica zostala po upečení suchšia pridajte do nej mlieko, ak by bola príliš mäkká, tak ju môžete zahustiť múkou.

HOTOVÉ JEDLO
Počet porcií: 15 – 20 ks
Čas prípravy: 90 min
Náročnosť:2

SUROVINY:

PERNÍK
1 tekvica
Olivový olej
5 PL masla
5 PL medu
1dcl kokosového mlieka
2 hrnčeky hladkej múky
Soľ
2 ČL kypriaci prášok na perník
2 ČL perníkového korenia
Kôra z pomaranča

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
100 g horkej čokolády
10 – 15 g masla
Štipka soli

POSTUP:
1. Rozštvrtenú poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a dáme zapiecť na 45 min pri 200°
2. Po upečení a vychladnutí odstránime jadierka a tekvicu vylupneme do misky
3. Pridáme 5 PL medu, 5PL masla a deci kokosového mlieka. Zašľaháme tyčovým mixérom
4. Zmiešame 2 šálky múky, 2ČL perníkového korenie, 2 ČL kypriaceho prášku na perník, štipku škorice a kôru z biopomaranča.
5. Sypkú zmes zmiešame s tekutou zmesou a tvarujeme na plech malé hrudky. Dáme zapiecť na 20 – 25 min na 190 – 200°

Odporúčame aj ďaľšie recepty od Evelyn.f


 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia