10/04/2018
Do koláčikov dala, nezvyčajne, aj zeleninu.
16/02/2017
Blogerka Lucia Súkeníková ich pripravila v Teleráne.
24/01/2016
Šefkuchár Lukáš Guzman vás nauči ako jednoducho si môžete pripraviť vynikajúci a výživný chlebík pre celú rodinu
15/01/2016
Zdravé, rýchle, ľahké jedlo, ktoré zasýti a osvieži pripravil šéfkuchár Juraj Kolárik !
28/09/2015
Odporúčame - výborný recept na ľahkú a zdravú nátierku z červenej repy, ktorou môžete prekvapiť svojich priateľov nielen na párty.
Foodblogerka Evelyn.f známa propagátorka princípov oddelenej stravy si pre Vás pripravila chutné a zdravé bielkovinové jedlo, vhodné na obed i večeru. Zapekaný losos s krevetkami a ako príloha zeleninový šalát. To je jedlo, z ktorého sa bude cítiť sviežo a fit. Postup je naozaj jednoduchý, tak poďme na to.
Počet porcií: 4 Čas prípravy: 45 min Náročnosť:2
SUROVINY:
LOSOS
3 PL olivového oleja
600g lososa
Soľ
Mleté čierne korenie
2 vajcia
200g tvrdého syra
2PL petržlenovej vňate
KREVETY
2 strúčiky cesnaku
2PL olivového oleja
6 veľkých kreviet
maslo
POSTUP:
1. Do rozšľahaných vajíčok pridáme nastrúhaný syr, čerstvú petržlenovú vňatku, soľ, mleté čierne korenie a premiešame.
2. Odstránime šupku z lososa, filet si prekrojíme na 4 časti, osolíme, okoreníme. Krátko (1 min) opečieme z každej strany na panvici
3. Zapekaciu misu vystelieme papierom na pečenie, preložíme do nej lososa a zalejem vajíčkovo syrovou zmesou. Pečieme približne 20 min
4. Nadrobno nakrájaný cesnak orestujeme, pridáme krevetky, opečieme z každej strany minútku a podávame so zapečeným lososom.
5. Ako prílohu môžeme zvoliť šalát.