Zapekaný losos s cesnakovými krevetkami

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Zapekaný losos s cesnakovými krevetkami

Foodblogerka Evelyn.f známa propagátorka princípov oddelenej stravy si pre Vás pripravila chutné a zdravé bielkovinové jedlo, vhodné na obed i večeru. Zapekaný losos s krevetkami a ako príloha zeleninový šalát. To je jedlo, z ktorého sa bude cítiť sviežo a fit. Postup je naozaj jednoduchý, tak poďme na to.
Počet porcií: 4  Čas prípravy: 45 min    Náročnosť:2

SUROVINY:
LOSOS
3 PL olivového oleja
600g lososa
Soľ
Mleté čierne korenie
2 vajcia
200g tvrdého syra
2PL petržlenovej vňate

KREVETY
2 strúčiky cesnaku
2PL olivového oleja
6 veľkých kreviet
maslo

POSTUP:
1. Do rozšľahaných vajíčok pridáme nastrúhaný syr, čerstvú petržlenovú vňatku, soľ, mleté čierne korenie a premiešame.
2. Odstránime šupku z lososa, filet si prekrojíme na 4 časti, osolíme, okoreníme. Krátko (1 min) opečieme z každej strany na panvici
3. Zapekaciu misu vystelieme papierom na pečenie, preložíme do nej lososa a zalejem vajíčkovo syrovou zmesou. Pečieme približne 20 min
4. Nadrobno nakrájaný cesnak orestujeme, pridáme krevetky, opečieme z každej strany minútku a podávame so zapečeným lososom.
5. Ako prílohu môžeme zvoliť šalát.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia