Šalát s pečenou hlivou a parmezánom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Šalát s pečenou hlivou a parmezánom

Prinášame Vám tip na ľahkú, zdravú a poriadne sýtu večeru v podaní kuchára, Tomáša Bleya. Hliva ustricová je jedlá huba, ktorej využitie je naozaj všestranné. Hodí sa napr. do polievok, omáčok, môžete ju usušiť či orestovať. My sa dnes pozrieme na šalátik s hlivou, ktorý je nenáročný na prípravu a na jedálenskom stole ho môžete mať za 25 minút.

Počet porcií: 3   Čas prípravy: 20 min   Náročnosť:1

SUROVINY
500g hliva
parmezán
cherry paradajky10ks
valerián
1 ks ľadový šalát
olivový olej
červená cibuľa
korenie
soľ
slnečnicové semienka

POSTUP:
1. Na oleji orestujeme očistenú a nakrájanú hlivu, osolíme a okoreníme
2. V miske zmiešame ľadový šalát, valerián, cherry paradajky, červenú cibuľku.
3. Dochutíme soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame
4. Na vrch šalátu pridáme orestovanú hlivu, posypeme parmezánom.
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia