Makovo-višňová torta rovná sa zdravo a sladko

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Makovo-višňová torta rovná sa zdravo a sladko

 Ak aj vy patríte k milovníkom kombinácie zdravo& sladko, určite Vás potešíme. Foodlboger Pepe, si pre Vás pripravil vynikajúci makom posiaty koláčik, v ktorom si múka žiadnu úlohu nezahrá. Bezmúčna maková torta s višňami je plná vitamínov. Vápnikom nabitý mak, osviežený snehobielym krémom a k tomu višne. No my sme neodolali. A vy?
TIP: Na miesto klasického kypriaceho prášku odporúčame použiť zdravšiu alternatívu – vínny kameň.

Počet porcií: 6-8     Čas prípravy: 90 min   Náročnosť:2

SUROVINY
Korpus
300g pomletý mak
200g 4 vajcia
100g maslo
150g med
100g biely jogurt alebo kyslá smotana
3 lyžičky kypriaceho prášku z vínneho kameňa

Krém
250g mascarpone
100g smotana na šľahanie
50g med
Šťava z 1 citróna

Na potretie
50g višňový džem

Na vrch
200g višne + višňová šťava na vrch
5g Agar – prírodná želatína

POSTUP
1. Na panvici si na miernom ohni roztopíme maslo, ktoré následne prelejeme do misky a necháme vychladnúť
2. Mak zmiešame s kypriacim práškom z vínneho kameňa
3. Pridáme jogurt, med, žĺtka, citrónovú šťavu, vychladnuté maslo a poriadne premiešame
4. Bielka vyšľaháme na sneh a pridáme do makovej zmesi, jemne vmiešame
5. Cesto prelejeme do tortovej formy s priemerom cca 21 – 22 cm, pečieme pri 180° 30 – 40 min
6. Vyšľaháme šľahačku, do ktorej pridáme mascarpone a citrónovú šťavu, premiešame metličkou
7. Upečený a vychladnutý korpus rozdelíme na dve časti. Natrieme višňovým krémom, nanesieme plnku a spojíme s druhou polovicou korpusu. Plnku nanesieme aj na vrch a boky torty.
8. Na panvici zmiešame višňovú šťavu s agarom a privedieme k varu. Necháme mierne vychladnúť.
9. Na makovú tortu poukladáme višne, pokvapkáme pripravenou višňovou šťavou a necháme poriadne zatuhnúť.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia