Demikát Slovenská tradícia aj vo vašej kuchyni

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Demikát Slovenská tradícia aj vo vašej kuchyni

Demikát je jednou z tradičných špecialít slovenskej kuchyne. Príprava tejto skvelej bryndzovej polievky je naozaj jednoduchá, rýchla a pokiaľ ste milovníci našej domácej kuchyne určite Vám padne vhod či ako rýchla a sýta večera alebo obed. Kuchár, Tomáš Bley, Vám ukáže ako na to.

Počet porcií: 6 - 8    Čas prípravy: 40 min    Náročnosť:1

SUROVINY
4-5 zemiakov
2 cibule
3-4 strúčky cesnaku
100g slaniny oravskej
bobkový list
rasca
červená sladká paprika
250g bryndza
200 ml smotana na šľahanie
kyslá smotana na ozdobenie

POSTUP:
1. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu, cesnak, slaninku.
2. Pridáme bobkový list, rascu, červenú sladkú papriku, zemiaky a zalejeme vodou.
3. Vymiešame si bryndzu so smotanou na šľahanie tak, aby nám nezostali hrudky
4. Do polievky so zmäknutými zemiakmi prelejeme bryndzovú zmes, povaríme, podávame.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia