Kuracia kapsa a la Italia

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Kuracia kapsa a la Italia

Preneste sa s kuchyňou Varený Pečený do prímorského Talianska. Mozarella, bazalka a sušená paradajka sú typické talianske suroviny. Kuchár, Tomáš Bley, nám ukáže ako jednoducho, rýchlo a chutne môžete vďaka týmto ingredienciám zmeniť klasickú chuť kuracích pŕs a dodať im taliansky nádych. K mäsku odporúčame pripraviť si restovanú zeleninu, ktorá je vynikajúcou náhradou zemiakov, ryže či cestovín. Prajeme Vám dobrú chuť!


Počet porcií: 4
Čas prípravy: 20 min príprava, 15 min zapekanie
Náročnosť:2

SUROVINY
400 g kuracie mäso
bazalka
sušená rajčina
1 ks mozarella
soľ
čierne korenie

POSTUP:
1. Na polovicu nasolených a vyklepaný kuracích pŕs ukladáme nasekanú mozarellu, sušenú paradajku a natrháme bazalku. Jemne osolíme a okoreníme.
2. Druhou polovicou mäsa prekryjeme pripravenú zmes a vytvoríme tzv.kapsu, ktorú spojíme špajdľou.
3. Opečieme 2 min z každej strany, preložíme na vymastený plech
4. Pečieme na 220°približne 10 – 15 min
TIP: Mäso odporúčame pri klepaní prekryť potravinárskou fóliou, nebude sa trhať a je to aj hygienickejšie. 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia