Losos pečený na citrusoch

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Losos pečený na citrusoch

 Losos je skvelá ryba plná zdravých tukov. Je to jedlo vhodné ako na obed tak aj večeru. Šéfkuchár Ján Duda nám ukáže, že príprava je naozaj rýchla a môžeme ju obzvláštniť citrusovým ovocím, ako grepom, pomarančom, citrónom či limetkou. Na zvýraznení chutí pridáme čerstvý kôpor s cesnakom. Poďte sa s nami navečerať – rýchlo, chutne, ľahko a zdravo !

TIP: Lososa odporúčame pri pečení alebo grilovaní pripravovať s kožou. Ak by sme ju odstránili môže sa stať, že sa mäso bude rozpadávať.

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: 1

SUROVINY
1 grep
1 pomaranč
1 limeta
2-3 strúčiky cesnaku
Losos
Biele víno
Soľ, korenie
Čerstvý kôpor

Postup:
1. Citrusové ovocie nakrájame na kolieska a vystelieme nimi plech
2. Podlejeme bielym vínom
3. Pridáme nakrájané strúčiky cesnaku a čerstvý kúpor
4. Nasoleníme a nakoreníme filet lososa a vložíme na plech
5. Pečieme pri 180°12 min.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia