Krupicové flameri s malinovou omáčkou

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Krupicové flameri s malinovou omáčkou

Krupicové flameri – to je slovenská verzia dobre známej talianskej Panna Cotty. Jej jedinečnosť spočíva v príprave, ktorá je náramne jednoduchá, pretože na tento recept nepotrebujete želatínu. Tým pádom sa nemusíte obávať hrudiek, ktoré gazdinkám strpčujú život. Šéfkuchár Ján Duda nám prezradí tajomstvo prípravy Flameri, ktoré obzvláštni omáčkou z čerstvých malín na červenom víne. Jednoducho ideálna kombinácia. Zamlsajte si spolu s nami!  

Počet porcií: 6 - 7       Čas prípravy: 30 min     Náročnosť: 2

TIP: Ak nepatríte k milovníkom krupice môžete na miesto nej použiť pomleté ovsené vločky, jačmenné krúpy či polentu.

SUROVINY
FLAMERI
750ml plnotučné mlieko
110g krupicový cukor
105g detská krupica
3PL vanilkový puding
30g maslo

MALINOVÁ OMÁČKA
400ml červené víno
100ml malinový sirup
60g čerstvých malín
Citrónová kôra
Krupicový cukor
Mleté korenie
Kakao na posypanie

POSTUP
1. Mlieko zahrejeme s krupicovým cukrom, postupne pridávame krupicu
2. Pridáme vanilkový puding a po dôkladnom premiešaní zašľaháme maslo
3. Zmes prelejeme do nádob a necháme ztuhnúť
4. Červené víno, malinový sirup, krupicový cukor, šipku mletého korenia privedieme do varu
5. Do zhustnutej omáčky pridáme čerstvé maliny a prevaríme
6. Vychladnuté flameri vyklopíme z misky a servírujeme s malinovou omáčkou, ovocím a môžeme posypať kakaom.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia