Rýchla polievka z jarnej cibuľky

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Rýchla polievka z jarnej cibuľky

Šéfkuchár Ján Duda pripravil vynikajúcu polievku, inšpirovanú čitateľkou portálu Varený Pečený pani Beatou Karelovou. Jej príprava je veľmi rýchla, máte ju hotovú do pol hodinky a určite si na nej pochutná každý člen vašej rodiny. Zároveň je zdravá, ľahká a môžete ju podávať na teplo aj na studeno. Dobrú chuť!


TIP: Pre dosiahnutie sýtej zelenej farby odporúčame použiť aj zelenú časť cibuľky

Počet porcií: 4 Čas prípravy: 30 min Náročnosť: 1

SUROVINY
5 – 6 stredne veľkých zemiakov
1,5 l vývaru
Mladá cibuľka cca 10 ks
150 ml smotana na šľahanie
Kyslá smotana
Soľ
Mleté korenie

POSTUP
1. Na drobno nakrájané zemiaky zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka
2. Pridáme nasekanú jarnú cibuľku, povaríme
3. Zalejeme šľahačkovou smotanou, necháme poriadne prevrieť a rozmixujeme
4. Podávame s kyslou smotanou

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia