Quiche Lorraine - recept zo súťaže

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Quiche Lorraine - recept zo súťaže

Quiche Lorraine je slaný francúzsky koláč, ktorého príprava je veľmi jednoduchá a výsledok náramne chutný. Šéfkuchár Ján Duda pripravil recept od fanúšika portálu Varený Pečený Ladislava Floreána, ktorý nám ho zaslal do súťaže o videorecept. Podľa Jána Dudu výhodou koláča Quiche Lorraine je, že ho môžeme zaradiť do kategórie „čo chladnička dala“. A teda fantázii pri výbere ingrediencií do plnky sa medze nekladú. Určite ale odporúčame pripraviť si ho v kombinácii so slaninkou, pórom a údeným syrom. Dobrú chuť!

Počet porcií: 8- 12   Čas prípravy: 70 min   Náročnosť: 2

TIP: Na podtrhnutie a zvýraznenie chuti slaninky a póru odporúčame použiť údený oštiepok.

Upravená verzia receptu podľa šéfkuchára Jána Dudu.

SUROVINY
CESTO
250g hladká múka
140g maslo
50ml vody

PLNKA
250ml smotana 33%
6 ks vajcia
1ks pór
200g slanina
100g syr
Čierne korenie
Soľ


POSTUP
1. Z múky, masla a vody si vymiesime cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme stuhnúť 30 min v chladničke
2. Slaninu a pór nasekáme na drobné kúsky, osolíme, okoreníme a orestujeme
3. Vajíčka rozšľaháme so smotanou
4. Stuhnuté cesto vyvaľkáme na cca 2 mm, vystelieme ním plech až po okraje, popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 10-12 min pri 180°
5. Do predpečeného cesta vložíme orestovanú slaninu s pórom, zalejeme vajíčkovo – smotanovou zmesou, posypeme nastrúhaným syrom
6. Pečieme 22 min na 200°

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia