Pohánka superpotravina plná živín

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Pohánka superpotravina plná živín

Zuzana Frešo nám ukáže ako si správne, podľa zásad živej stravy, naklíčiť pohánku plnú živín,  potrebnú pre náš organizmus. Poradí, akým spôsobom ju môžeme konzumovať či ďalej spracovať. Tak sa na to spolu pozrime.

 

TIP: Naklíčená pohánka stráca svoju typickú chuť, ktorá nemusí vyhovovať úplne každému. Po naklíčení chutí skôr orieškovo. Po pár hodinách klíčenia dochádza k prudkému nárastu živín.Počet porcií: 200 g
Čas prípravy: 8+    Náročnosť: 1    Bez varenia    Bezlepkové

Suroviny:
200 g pohánky
voda - na prikrytie pohánky v mise
Postup

1. Pohánku namočíme na 15 – 20 min do misky s vodou
2. Precedíme, necháme v sitku s vodou a prikryjeme utierkou
3. 2 – 3x za deň ju premyjeme vodou, aby neskysla a zostala vlhká
4. Pohánku klíčime 1 – 3 dni, pohánka je naklíčená keď je klíčok rovnaký ako semienko

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia