Osso Bucco na červenom víne

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Osso Bucco na červenom víne

Ochutnajte s nami lahôdku v podaní šéfkuchára Au Café - Mária Žužiča. Pod pojmom Osso Bucco sa skrýva teľacie lýtko zapečené v koreňovej zelenine. Je to mäsko, ktoré zoženiete za rozumnú cenu a okrem toho, že je náramne chutné, je aj šťavnaté a dokonca nám ponúka špik ako delikatesu. V kombinácii s koreňovou zeleninou je jednoducho úžasný a verte tomu, že aj poriadne sýty. Ak sa Vám však žiada príloha, odporúčame pripraviť si kuskus.

   

Tip:
Šéfkuchár Mário Žužič Vám odporúča zapekať teľacie mäsko v zapekacej miske, pretože v hrnci sa môže oddeliť od kosti.

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 110 min
Náročnosť: 2

Suroviny:
Teľacie lýtko prerezané
Bylinky: šalvia, tymián, petržlenová vňať
Koreňová zelenia
Lúpané paradajky
Cibuľa
Olivový olej
Soľ
Čierne korenie

Postup:
1. Na olivovom oleji si jemne opečieme bylinky
2. Nasolené a nakorenené mäso opečieme cca 1 min z každej strany
3. Opečené mäsko vložíme do zapekacej misy
4. Do hrnca pridáme koreňovú zeleninu, ktorú podlejeme červeným vínom, pridáme lúpané paradajky vo vlastnej šťave
5. Jemne prevaríme a zmes nalejeme na mäsko v zapekacej mise
6. Zakryjeme mastným papierom a alobalom, pečieme 90 min pri 180°

 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia