Domáce mandľové mlieko

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Domáce mandľové mlieko

Ako  jednoducho pripraviť mandľové mlieko a načo ho využiť nám predviedla foodblogerka Zuzana Frešo .

 

 

Mnoho ľudí trpí alergiami a sú nútení vylúčiť mliečne výrobky. Nie je to až taká tragédie, nakoľko si svoje vlastné rastlinné mlieko môžeme vyrobiť za pár minút aj doma. Môžeme ho použiť v receptoch, kde sa vyžaduje klasické mlieko a po ochutení je vhodné aj na priamu konzumáciu. Je vhodné aj na zaliatie muesli, či prípravu chia pudingu. Domáce mandľové mlieko je bez konzervantov, preto je dôležité uchovávať ho v chladničke. Vydrží maximálne dva dni. Navyše získame aj mandľovú múku, ktorú po vysušení a rozmixovaní používame ako múku do raw koláčikov, guličiek.

Počet porcii : 500ml     Čas prípravy : 8 +     Náročnosť : 1      Bez varenia
SUROVINY
1 pohár mandlí (namočených na 8 hodín vo vode)
2 poháre vody
Možnosti ochutenia:
sladidlo (agáve, javorový sirup, kokosový cukor), vanilka, škorica
Postup
Pred prípravou namočíme orechy na 8 hodín - môžeme ich nechať vo vode aj dlhšie, ale v tom prípade je potrebné ich premyť a udržiavať v chlade, aby neskysli.
Mandle precedíme a pomixujeme s vodou.
Prepasírujeme cez vrecko a ochutíme.

Extra tip
Ak nemáte špeciálne sitko na pasírovanie, použite novú silonku.
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia