RAW FOOD so Zuzanou Frešo

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

RAW FOOD so Zuzanou Frešo

 V kuchyni Varený Pečený“ sme privítali inšpiratívnu mladú ženu food blogerku Zuzanu Frešo, ktorá sa venuje na plno raw food, čo v preklade znamená živá strava. U Zuzky sa nadšenie pre raw food začalo ochutnaním prvého „živého“ jedla. Potom študovala, skúšala, mixovala až sa vypracovala medzi popredné propagátorky raw jedla na Slovensku. Dnes sa so svojimi skúsenosťami delí prostredníctvom blogu, kurzov a školení, ale aj hotových raw maškrt, ktoré pripravuje aj na objednávku .

Zuzaniným heslom je Be Fresh. A ako Zuzana sama hovorí:“ BeFresh znamená Buď čerstvý/svieži. Mojím snom je, aby ste takí boli. Aby ste boli plní energie a mali životnú silu. Aby ste ju rozdávali ďalej medzi svojich blízkych.“

Čo tvorí vlastne raw – živú stravu. Jej základom sú ovocie, zelenina, bylinky, klíčky, oriešky a semienka. Všetky plody sa konzumujú v surovom stave a bez tepelnej úpravy. Zahriatie nad 42 stupňov Celzia by zničilo v potravinách prirodzene sa vyskytujúce vitamíny a pre náš život hodnotné látky.  Pripravuje sa mletím, sušením priamo na slnku alebo v sušičkách, mixovaním, mrazením, chladením, stláčaním.

Zuzka Frešo vás presvedči, že kombinovaním jednotlivých ingrediencií vie vyčarovať naozaj luxusné jedlá, dezerty a nápoje.
V kuchyni Varený Pečený pre vás pripravila raw jedlá, ktoré dokážu oživiť každý jedálniček.

Navyše všetky jedlá sú bez lepku, laktózy a cukru.

Už dnes nájdete recept na Zuzkinu  raw tortu z mladých kokosov domáce kokosové maslo  malinový džem .

Môžete tešiť na  smoothies, cuketové špagety, slaný paradajkový raw pie  a ďalšie skvelé tipy, ktoré pre vás pripravila.

Ak sa chcete o raw strave a  Zuzane Frešo dozvedieť viac kliknite sem. 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia