Kuracie plátky na grilovanej zelenine ratatouille od Jána Dudu

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Kuracie plátky na grilovanej zelenine ratatouille od Jána Dudu

Ratatouille je populárne jedlo vo francúzskej kuchyni. Pochádza z oblasti Provance. Môže sa servírovať ako samostatný chod alebo ako príloha. Hodí sa aj ako náplň do slaných koláčov.
SUROVINY
600 g Kuracie prsia
50 g Bylinky mix
50 g Šampiňóny
50 g Farebná paprika
50 g Cherry paradajky
50 g Cibuľa
20 g Paradajkový pretlak
100 g Ovčí syr
Soľ
Mleté korenie
POSTUP
1. Kuracie prsia nakrájame na plátky.
2. Pridáme nasekané bylinky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme marinovať.
3. Zeleninu nakrájame na malé kúsky.
4. Na panvici necháme zohriať olej, postupne pridávame nakrájanú zeleninu a spolu orestujeme.
5. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vodou a necháme vydusiť.
6. Na panvicu vlejeme olej a orestujeme kuracie prsia.
7. Pred podávaním nakrájame kuracie prsia na plátky a servírujeme s ovčím syrom a zeleninou ratatoille.
 

Zdroj: Ján Duda šéfkuchár , Leberfinger
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia