Butterschnitzel so zemiakovou kašou

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Butterschnitzel so zemiakovou kašou

 

Butterschnitzel patrí ku klasike rakúskej kuchyne. Pripravuje sa z mletého mäsa. Pridaním masla dosiahneme jeho jemnú chuť. V rakúskej kuchyni pri servírovaní nesmie chýbať restovaná cibuľa a pohár piva.

SUROVINY – Butterschnitzel

800 g mleté teľacie mäso
100 g pečivo
1,5 dcl mlieko
50 g maslo
3 ks vajce
muškátový orech
soľ
mleté čierne korenie
olej na potieranie

POSTUP

1. Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklopíme vajíčka, rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom.
2. Osolíme, okoreníme a dobre spolu premiešame, dochutíme muškátovým orieškom a vytvarujeme hrubšie placky.
3. Pečieme na masle z každej strany.
4. V prípade, že by sme mali mäso surové v strede, dáme ho dopiecť do rúry.

SUROVINY - Zemiaková kaša:

600 g zemiakov
200 ml mlieko
50 g maslo
Soľ

POSTUP
1. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky zalejeme vodou osolíme a dáme variť.
2. Keď sú zemiaky uvarené zlejeme 2/3 vody a pučiarom, alebo metličkou rozpučíme.
3. V hrnčeku zahrejeme mlieko s maslom a postupne a za stáleho miešania prilievame do zemiakov.

SUROVINY - Restovaná cibuľa:

100 g cibuľa
50 g hladká múka
soľ
olej na vyprážanie

POSTUP
1. Očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska posypeme múkou a dobre premiešame, aby nám múka pokryla celú časť cibule.
2. Vkladáme do rozpáleného oleja.

TIPY&TRIKY
K mäsu sa hodí omáčka pripravená z výpeku . Postup nájdete vo video recepte . Na záver omáčku nezabudnite precediť .
 

Zdroj: Ján Duda šéfkuchár , Leberfinger
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia