Rýchla a ľahká večera od šéfkuchára Jána Dudu

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Rýchla a ľahká večera od šéfkuchára Jána Dudu

Cestoviny sú  obľúbené najmä v talianskej kuchyni. Postupne sa prepracovali aj do našich jedálničkov - nielen ako príloha. Ak si ich pripravíte so zeleninou a ozdobíte čerstvou petržlenovou vňaťou a mrkvovými hoblinami získate ľahke, chutné a oku lahodiace jedlo.
Suroviny
500 g cestovín
Voda
3 dcl olivový olej
200 g údený tofu syr
100 g cukety alebo tekvice
100 g paprika červená,
100 g paprika Zelená
100 g paprika žltá
100 g cherry paradajky
1 mrkva ,petržlenová vňať
Soľ, farebné korenie

POSTUP
1. Cestoviny varíme v osolenej vode s pár kvapkami olivového oleja.
2. Medzitým si pripravíme zeleninu. Nakrájame na hrubšie kúsky papriku, cibuľu, tekvicu a cherry paradajky
3. Cestoviny uvarené na skus „ al dente „ scedíme.
4. Nakrájame tofu syr .
5. Na suchej panvici opekamé zeleninu.
6. Cestoviny primiešame k orestovanej zelenine. Pridáme nakrájaný tofu syr .
7. Dôkladne premiešame. Dochutíme soľou, korením a podľa potreby pridáme olivový olej.

TIPY&TRIKY
Šéfkuchár Ján Duda odporúča :"Každá zelenina potrebuje iný čas na restovanie preto ju opekáme postupne, aby nám nevzniklo „ lečo „ .Začíname paprikou . Môžeme pridať pár kvapiek olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti. Orestovanú papriku preložíme do misky. Orestujeme cibuľu s tekvicou( cuketou) a preložíme k paprike. Na záver orestujeme paradajky – tie samostatne, lebo obsahujú najviac vody. "

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia