Petra sa učila od svetovej cukrárskej elity

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Petra sa učila od svetovej cukrárskej elity

Najskôr chodila po svete a viac ako kultúrne pamiatky ju inšpirovala gastronómia - presnejšie sladké maškrty. Umelecká cukrárka Petra Zváčová Tóthová dnes presne vie, aké dezerty obľubujú v Dubaji, New Yorku, či v Tokiu.

Aby nič nenechala na náhodu, titul Master PME - odborník v príprave sladkých dobrôt - získala v Londýne u chýrnej cukrárky Peggy Porschen, ktorá pečie dobroty pre Eltona Johna, Sira Anthonyho Hopkinska, Kate Moss či Madonu. U držiteľky britského titulu Best Wedding Cake Designer za rok 2012 Zoe Clark sa Petra zas naučila tajomstvám a umeniu svadobných tort.

Pý­šiť sa môže aj ovlá­da­ním špe­ciál­nej tech­niky Lam­berth, ktorú vy­užili pri zdo­bení ko­lá­čov pre brit­skú krá­ľov­skú ro­dinu. Pet­ri­nou špe­ci­ali­zá­ciou je krá­ľov­ská po­leva a ručne ro­bené kvety z cukru. Tieto uni­kátne kúsky sa na­učila vy­rá­bať pod do­hľa­dom re­no­mo­va­ného autora To­nyho War­rena.

Bola čašníčkou, letuškou, ako dizajnérka sa venovala topánkam, pri cestovaní nakúpila kuchárske knihy z celého sveta. Svoj životný príbeh vyrozprávala v Teleráne.

Zdroj: Teleráno, zg, foto: archív Petra Zváčová Tóthová
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi



Prihlasovanie je dočastne nedostupné.