Smotanovo-pomarančový studený koláč

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Smotanovo-pomarančový studený koláč

Chuť na sladké ľahko zaženiete osviežujúcou studenou dobrotou, na ktorú žiadnu rúru nepotrebujete.

Suroviny:

  • cca 30 podlhovastých piškót

  • broskyňový kompót

  • 500 g mascarpone

  • 500 ml smotana na šľahanie

  • 2 ks pomaranča

  • 150 g práškového cukru

  • 1 vanilínový cukor

  • čokoláda na zdobenie

Postup:

Vyšľaháme smotanu s cukrom a mascarpone. Nastrúhame kôru z pomaranča, vytlačíme pomarančovú šťavu.

Do druhej misky vylejeme šťavu z broskyňového kompótu a šťavu z polovice pomaranča. Obdĺžnikový plech na pečenie vystlieme potravinovou fóliou.

Piškóty namáčame z jednej strany do šťavy z broskýň a pomaranča a ukladáme na spodok plechu. Natrieme prvou vrstvou krému, poukladáme broskyne. Opäť pridáme piškóty, krém a broskyne až po vrch plechu. Posledná vrstva je krémová a necháme si ešte trochu krému na poslednú úpravu.

Hotový koláč dáme zatuhnúť aspoň na štyri hodiny. Vyberieme ho z plechu a natrieme zvyšným krémom po všetkých stranách. Ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Zdroj: www.markiza.sk
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi



Prihlasovanie je dočastne nedostupné.